Tentang Kami

Perkataan ‘Warisan’ membawa maksud sesuatu yang diwarisi, peninggalan atau pusaka dalam bahasa Melayu. Parti Warisan ditubuhkan untuk mewujudkan satu platform Perpaduan di mana rakyat Malaysia dengan warisannya yang pelbagai dapat berdiri bersama-sama sebagai sebuah negara.

Matlamat utama Warisan adalah untuk memperjuangkan kebajikan rakyat Malaysia yang berbilang kaum dan etnik. Ia bertujuan untuk mewujudkan masyarakat Malaysia yang inklusif, progresif, dinamik dan saintifik serta menghargai seni, budaya dan tradisi.

Warisan berusaha untuk memperjuangkan dasar-dasar yang berkaitan dengan ekonomi dan pekerjaan; kesihatan dan pendidikan; tadbir urus dan pembaharuan institusi; dan kelestarian alam sekitar, serta mewujudkan Malaysia yang lebih progresif. Warisan juga amat percaya dalam memperkasakan rakyat Malaysia untuk bebas bersuara.

Sesiapa sahaja dan setiap individu boleh menjadi sebahagian daripada Parti Warisan serta melaksanakan misinya. Anda tidak perlu menjadi ahli politik atau aktivis — hanya rakyat Malaysia yang sayang dan mengambil berat tentang negaranya. Sila langgan platform Warisan untuk mengikuti aktiviti kami dan sertai kami untuk merevolusikan Malaysia! Ayuh kita kembalikan Malaysia ke saat kegemilangannya!

Memasuki Pergolakan Kebangsaan

Untuk menyediakan alternatif yang amat diperlukan kepada parti politik berasaskan kebangsaan yang lain, Parti Warisan telah melalui satu penjenamaan semula kepada sebuah parti yang akan memperjuangkan hak semua rakyat Malaysia. Sebuah parti berbilang kaum yang sederhana tetapi progresif, Parti Warisan adalah pilihan yang berdaya maju untuk semua rakyat Malaysia.